NaslovnaEnglishMapa webaKontakti
HEP-Proizvodnja d.o.o.
   
 
 

Certifikati


Certifikat energije iz obnovljivih izvora

Za sve hidroelektrane u sastavu HEP-a u Republici Hrvatskoj su ishođeni certifikati o proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, čime se HEP Proizvodnja d.o.o. svrstava u velike certificirane proizvođače obnovljive energije u Europi.

Svake godine certifikacijska kuća TÜV Süd provodi kontrolni audit kojim se provjerava vjerodostojnost proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Energija iz obnovljivih izvora je jedna od energija koja spada u grupu energetskih proizvoda komercijalno nazvanim "zelena energija". Ona postaje sve važniji čimbenik u okolnostima otvaranja tržišta s ciljem poticanja konkurencije energetskih subjekata, jer se proizvođačima i opskrbljivačima električne energije iz obnovljivih izvora popravlja imidž u javnosti i njihovo bolje prihvaćanje od kupaca električne energije.

Certifikat ISO 14001

Sva proizvodna područja hidroelektrana, kao i HE Dubrovnik, te svi pogoni termoelektra imaju certifikat  ISO 140001. Svi certifikati kojima istekne rok uspješno su recertificirani.

Certifikat ISO 9001

Sva proizvodna područja hidroelektrana, kao i HE Dubrovnik, te svi pogoni termoelektra imaju certifikat  ISO 9001. Svi certifikati kojima istekne rok uspješno su recertificirani.

Certifikat ISO 50001

Odlukom od 03.12.2015. uvodi se u sve organizacijske jedinice HEP Proizvodnje d.o.o. sustav upravljanja energijom prema normi ISO 50001:2011 i primjenjuje se na sve poslovne zgrade i pogonske objekte, na sva proizvodna postrojenja kao i postrojenja u funkcijama proizvodnih postrojenja te na sustave grijanja, hlađenja i rasvjete u pogonskim objektima. Za sustav upravljanja energijom planirani rok certificiranja od strane akreditiranog neovisnog tijela je  siječanj 2017. godine.

Certifikat Certifikat Certifikat
 
www.hep.hr HEP grupa Pravne napomene/legal noticies Pravne napomene
Član HEP grupe , Ulica grada Vukovara 37, 10000 Zagreb, tel: + 385 1 61 71 084 , fax: + 385 1 61 72 016